PR

Inget bygger förtroende som när en tredje part går i god för ditt varumärke.

Utmaningen är att förstå vad media vill ha. En journalist har alltid sina lyssnare, tittare eller läsekrets för ögonen. När man hittar det som intresserar dem har man stora chanser att nå ut. Ofta måste man skrapa lite på ytan för att hitta vinkeln som lockar, men nästan alltid finns den där.

Public Relations handlar om att bygga förtroende hos målgruppen. Och vad bygger förtroende bäst? Företagets egna kanaler (webbsajt, nyhetsbrev, Facebook, osv.), köpta kanaler (annonsplatser i tidningar och online) eller är det s.k. förtjänade kanaler (när en tredje part skriver om företaget)?

Konsten är att förpacka nyheten för mottagaren.

Alldeles säkert finns det mycket intressant att berätta om ditt företag. Utmaningen är att förpacka det så att det blir lika intressant för mottagaren som för läsekretsen, tittarna eller lyssnarna. Det är här nyhetsvärderingen är A och O. Och kanske ska inte heller nyheten se likadan ut för alla mottagare. Rätt använt är PR ett oerhört (kostnads-)effektivt redskap.

När en tredje person går i god för det vi berättar genom att skriva under med sitt eget namn slår det de flesta annonser med hästlängder när det gäller trovärdighet. Det kan handla om en journalist som skriver för en tidning eller en privatperson som gör ett inlägg på ett forum eller i sitt sociala nätverk.

Linkedin